Högskoleförvaltningen, Anna Lindh-biblioteket

Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med inriktning mot operativ juridik och folkrätt, försvarssystem, krigsvetenskap, ledarskap och ledning, militärhistoria och statsvetenskap.

Anna Lindh-biblioteket är Sveriges ledande vetenskapliga bibliotek för försvar, utrikes- och säkerhetspolitik. Biblioteket bildades den 1 augusti 2005 genom en sammanslagning av Försvarshögskolans och Utrikespolitiska Institutets tidigare bibliotek. Biblioteket stödjer i första hand Försvarshögskolans studenter, lärare och forskare men är även öppet för allmänheten. Framtiden för biblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden såsom forskningsstöd, utveckling av den fysiska studie- och forskningsmiljön samt satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser alltmer öppna och lättillgängliga.
Anna Lindh-biblioteket har sin verksamhet förlagd till tre serviceställen med huvudbibliotek på Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37 i Stockholm, filial på Militärhögskolan Karlberg i Solna, samt biblioteksverksamhet på Försvarsmaktens högkvarter, Lidingövägen 24 i Stockholm.

Anna Lindh-biblioteket är en avdelning inom Högskoleförvaltningen och består av två sektioner; sektionen för Vetenskaplig informationsförsörjning och sektionen för IKT-pedagogiskt stöd.

Anställningen är placerad vid Anna Lindh-biblioteket i Stockholm

Arbetsuppgifter

Som biblioteksassistent kommer du arbeta i biblioteksrummet med tillhörande uppgifter såsom uppsättning av böcker, viss hyllstädning samt enklare uppgifter i bibliotekssystemet. Du kommer därtill arbeta med laminering och klippning av material till digitala examinationer. Det kan även tillkomma uppgifter i bibliotekets magasin samt arbete i förekommande övriga IKT-verktyg.

Vem söker vi?

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet som biblioteksassistent
 • Har erfarenhet av uppsättning av böcker
 • Har erfarenhet av enklare arbete i ett bibliotekssystem
 • Är tekniskt intresserad
 • Har vana av att använda program såsom Adobe Illustrator och Photoshop
 • Har goda kunskaper i skrift och tal i såväl svenska som engelska

Som person är du noggrann och systematisk. Du tycker om att arbeta självständigt men trivs även med att arbeta i grupp. Du är tekniskt intresserad och tycker om att använda olika digitala verktyg.

Vi tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och skapar förutsättningar för att du ska kunna bidra till Försvarshögskolans professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap.

Om anställningen
Anställningen är en timanställning under perioden 24 juni till 12 augusti 2024.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse men som senast 24 juni 2024. 

Lön 

Timlön 

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och skickas in via Försvarshögskolans rekryteringssystem genom att klicka på länken ”Logga in och sök jobbet” på annonssidan. Märk din ansökan med dnr HFHR 118/2024. Din ansökan ska vara tillhanda senast 24 maj.

Komplett ansökan ska vara Försvarshögskolan tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

I de fall det inte råder en jämn könsbalans kan Försvarshögskolan vid lika eller i stort sett lika kvalifikationer hos de sökande anställa den av underrepresenterat kön.

Kontaktpersoner

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:

 • Anna-Karin Larsson, Tillförordnad avdelningschef, anna-karin.larsson@fhs.se
 • Amanda Beuthan, HR-partner, amanda.beuthan@fhs.se

För kontakt med arbetstagarorganisationerna på Försvarshögskola mejla till saco@fhs.se, OFR/O@fhs.se och OFR/S@fhs.se.

 

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2024!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse men som senast 2024-06-24
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 24 juni till 12 augusti 2024.
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer HF/HR 118/2024
Kontakt
 • Amanda Beuthan, amanda.beuthan@fhs.se
 • Anna-Karin Larsson, anna-karin.larsson@fhs.se
Facklig företrädare
 • OFR/O, OFR/O@fhs.se
 • SACO, saco@fhs.se
 • OFR/S, OFR/S@fhs.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb