Högskoleförvaltningen, Forsknings-, utbildnings- och studentavdelningen

Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med inriktning mot operativ juridik och folkrätt, försvarssystem, krigsvetenskap, ledarskap och ledning, militärhistoria och statsvetenskap.

Forsknings-, utbildnings- och studentavdelningen (FUS) är en avdelning inom den centrala högskoleförvaltningen som har i uppdrag att stödja högskolans ledning och kärnverksamhet genom beredning av högskolegemensamma frågor. Avdelningen är uppdelad i två sektioner; utbildnings- och forskningsstöd (UF) samt sektionen för studieadministration (SA). Vi söker dig som vill vara en del av en arbetsplats som just nu är i ett dynamiskt utvecklingsskede och som erbjuder attraktiva utbildningar inom området försvar, krishantering och säkerhet. Försvarshögskolan bedriver även aktuell och spännande forskning med visionen att bli världsledande, hos oss kliver du in i en miljö som präglas av innovativa idéer och engagerade kollegor.

FUS består idag av drygt 20 medarbetare. Avdelningens arbetssätt präglas av gemenskap, öppenhet och professionalism.

SA samordnar stödet i de studieadministrativa processerna som inbegriper allt från antagning till examen. Hos oss finns även högskolans studievägledare, schemaläggare och tentamenssamordnare.

Befattningen som studie- och yrkesvägledare tillika samordnare för särskilt pedagogiskt stöd är placerad på den studieadministrativa sektionen.

Arbetsuppgifter

Studie- och yrkesvägledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge studenter vägledning och information om högskolans kurser och program på grundnivå och avancerad nivå. I tjänsten ingår kontakter med såväl innevarande som presumtiva studenter, både nationella och internationella. Vidare är du högskolans kontaktperson och representant i arbetsgrupper som är knutna till Studenthälsan samt Studie- och språkverkstaden.

Exempel på arbetsuppgifter är studie- och arbetsmarknadsvägledning, rekrytering och introduktion av studenter samt uppföljning av studenternas studiegång i det studieadministrativa systemet Ladok. Studie- och yrkesvägledaren fungerar också som stöd till högskolans studierektorer och programansvariga i olika studentärenden. Även andra administrativa uppgifter inom avdelningens ansvarsområde kan förekomma.

Som samordnare för studenter med särskilt pedagogiskt stöd arbetar du med att koordinera stödet till studenter. Det innebär att bedöma underlag, olika utredningar och intyg från läkare, för att sedan kunna fatta beslut om rekommendationer om anpassning i studiesituationen.

Vem är du?

Vi söker dig som:

  • Har studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande
  • Har erfarenhet av studievägledning
  • Kan kommunicera obehindrat, muntligt som skriftligt, på svenska och engelska

Meriterande är det om du:

  • Har erfarenhet från de studieadministrativa systemen såsom NyA Ladok och Nais
  • Har erfarenhet av programstudievägledning på högskola/universitet
  • Har erfarenhet av arbete som samordnare för studenter med särskilt pedagogiskt stöd
  • Har erfarenhet av karriärvägledning på högskola/universitet

Som person behöver du ha ett serviceinriktat förhållningssätt då rollen präglas till stor del av kontakter med studenter och lärare. Arbetet ställer krav på att du har förmågan att lyssna, hitta lösningar och strukturera ditt arbete. Vi ser att du kan ta initiativ och kan arbeta flexibelt.  

Försvarshögskolan eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder. För oss är det självklart med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera arbete med ett aktivt föräldraskap.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Försvarshögskolan tillämpar sex månaders provanställning.  

Ansökan

Ansökan skickas in via denna annons på vår karriärsida och ska innehålla ett CV och personligt brev. Märk din ansökan med dnr HF/HR 31/2022. Sista ansökningsdag är 23 februari 2022. 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Maria Gustafsson (maria.gustafsson@fhs.se), sektionschef Anna Westerberg (anna.westerberg@fhs.se) alternativt HR-partner Amanda Beuthan (amanda.beuthan@fhs.se).

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (ronnie.hjorth@fhs.se) (SACO-S), Anders Oltorp (andrs.oltorp@fhs.se)  (OFR/O) och Christian Friman (christian.friman@fhs.se) (OFR/S-Försvarsförbundet).

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-23!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer HF/HR 31/2022
Kontakt
  • Maria Gustafsson, +46 8-55342517
  • Anna Westerberg, +46 8-55342915
  • Amanda Beuthan, +46 8-55342719
Facklig företrädare
  • Ronnie Hjorth, SACO, 08-553 425 00
  • Anders Oltorp, OFR/O, 08-553 425 00
  • Christian Friman, OFR/S, Försvarsförbundet, 08-553 425 00
Publicerat 2022-02-01
Sista ansökningsdag 2022-02-23

Tillbaka till lediga jobb